KOSGEB Yerli Üretime Yüzde Yüz Destek Veriyor!!!
KOSGEB hibe ve desteklerine bir yenisini daha ekledi. KOSGEB yurt dışından ülkemize ithal edilen ara malları burada ki imkanları kullanarak üretebilen girişimcilere 5 milyon TL. üst limit ile destek sağlanacak. Programa başvuracak girişimcilerin projelerine karşılık olarak, işletme başına 5 milyon liraya kadar yüzde 70’i geri ödemesiz hibe verilirken, yüzde 30 civarında ise geri ödemeli destek verilecek. Toplamda KOSGEB yerli üretime yüzde yüz destek sağlamış olacak. Hemen kosgeb yerli üretim desteği hakkında içeriğimizden bilgi alabilirsiniz.
Kosgeb Tarafından Yüzde 70 Hibe Verilecek Alanlar
Yerli üretim yapan işletmelerin aşağıda belirtilen gider kalemleri KOSGEB tarafından karşılanacak.
-
Makine-teçhizat,
-
Yazılım giderleri,
-
Personel gideri,
-
Bilgi transferi,
-
Test-analiz, kalibrasyon ve referans numune desteği
-
Hizmet alımı destekleri
KOSGEB’in sunduğu genel destek programları ile ilgili bilgi almak için tıklayınız.
KOSGEB Yerli Üretim Destek Oranları
-
Yüzde 70 (işletme başına 5 milyon liraya kadar)
-
Yüzde 30 geri ödemeli kredi şeklinde verilecek.
Eğer üretim için satın alınan makine ve teçhizatlar da yerli üretim olursa geri ödemesiz desteğe yüzde 15 oranında ilave edilecek. Kosgeb Avans kredisi talep eden firmalar ise ödenmesi ön görülen miktarın yüzde 25’ine kadar erken ödeme alabilirler.
KOSGEB Destek Programları
Kosgeb’in sunduğu destek programlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilir, detaylı bilgi alabilirsiniz.
-
-
Girişimciliği Geliştirme Destek Programı
-
-
İş Birliği Güç Birliği Destek Programı
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Bu destek programlarından faydalanabilmek için 32 saatten oluşan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programlarına katılmanız gerekiyor. Bu kursları tamamladıktan sonra Kosgeb başarı gösteren kursiyerlerine girişimcilik sertifikası veriyor. Destekleme ödemesinden faydalanmak için sertifika almak zorunludur. Sertifikanız ile kuruma başvurmanız gerekiyor. Başvuru sürecinde kuruma iş planı sunmalısınız. Hazırlayacağınız iş planı ilgili komisyon tarafından incelenecektir. Bu sebeple özgün ve dikkat çekici olmalıdır. İş planı hazırlama konusunda size yardımcı olabilecek firmalar ile anlaşabilirsiniz.
-
2021 yılında pek çok konuda devlet destekleri verilecek. Ayrıca yeni yılda KOSGEB’ in desteklemeleri devam edecek. Destekler yazılım, personel giderleri, makine ve teçhizat alımları kalibrasyon, test ve analiz gibi alanlarda destek verilmektedir. Teminat mektubu giderleri için verilecek olan destek oranı yüzde 100′ dür. Makine ve teçhizat alımlarının yerli malı belgesi ile yapılması durumunda destek oranına yüzde 15′ lik bir ilave yapılacağını da belirtelim.
-
2021 yılında Kosgeb tarafından verilecek olan destek programlarında değişiklik olacaktır.
Geleneksel girişimci destekleri 2021
Geleneksel girişimcilere verilen olan destekler yukarıdaki tabloda gösterilmektedir. Yeni dönemde verilecek olan destekler işletmelerin performans dönemleri esas alınarak verilecektir. Birinci performans dönemi ile ifade edilen işletmenin yeni kurulduğu dönemden 1 yıl geçene kadar olan dönemi kapsamaktadır. İkinci performans dönemi ise birinci performans döneminin bitiminden işletmenin kurulduğu ikinci yıla kadar olan süreyi kapsamaktadır. Destek tutarları toplam primlere göre değişiklik göstermektedir.
Girişimciliği Geliştirme Destek Programları dahilinde verilen diğer destek ise ileri girişimci desteği olmaktadır. İleri girişimcilere verilecek olan toplam destek tutarı 360 bin TL olmaktadır. Kuruluş desteği olarak verilecek olan desteklerin tutarları gerçek kişi statüsünde kurulan işletmeler için 5 bin TL olurken sermaye şirketi statüsünde kurulmuş olan işletmeler için 10 bin TL olmaktadır. Başvuruda bulunan kişilerin kadın, gazi ya da şehit yakını olmaları durumunda yukarıdaki desteklere 5 bin TL daha eklenecektir. Detaylı bilgi almak için tıklayınız.
İleri girişimci destekleri 2021
İleri girişimciler için verilecek olan makine, teçhizat ve yazılım destekleri yukarıdaki tabloda gösterilmektedir. Yüksek teknoloji destekleri 300 bin TL, orta yüksek destek düzeyi 200 bin TL, düşük orta düzey destek tutarları ise 100 bin TL olacaktır. Verilecek destek oranı ise yüzde 75 olmaktadır. Yani 100 bin TL’ lik yatırım yapıldığında başvurmanız durumunda kurumdan 75 bin TL destek alabilirsiniz.
İleri düzeyde girişimciler için verilecek olan destekleme konularından bir tanesi de mentor ve danışmanlık destekleri olmaktadır. Destek oranı yüzde 75 olurken destek tutarı ise 10 bin TL olacaktır. Bu desteklere 2021 yılında da başvuru yaparak yeni dönemde de kurum tarafından verilecek olan desteklerden yararlanabilirsiniz.
Kaynak : https://www.devletdestekli.com/
Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;
MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR'' ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39