Kosgeb desteklerinden biri de yazılım firması desteği olup, açacağınız firma üzerinden kosgeb hibe programına katılarak; girişimcilik sertifikası aldıktan sonra başvurusu onaylananlar 2020-2021 yılları dahilinde hayal ettiği yazılım firmasına kavuşabilir. Burada önem arz eden konuların başında ise kosgeb yazılım iş planı örneği olmakta. Bu nedenle projenizin onaylanması için kusursuz bir iş planı hazırlamalı ve yeri geldiğinde bazı aracı kurumlardan bilgi desteğine başvurabilirsiniz.
Sıfırdan bir yazılım şirketi kurmak için ilk başlarda çok büyük bir sermayeye veyahut üst düzey parçalarla donatılmış bir bilgisayarlar ordusuna gerek yoktur. Bu işe başlarken en büyük ihtiyacınız güçlü bir yaratıcılık kabiliyeti ve özgün bir fikrinizin olmasıdır. Eğer geleceği parlak bir fikriniz, projeniz varsa ilk başta size sıradan bir bilgisayar bile yeterli olacaktır.
Öncelikle her firmanın açılışı için vergi levhası şart olup ister şahıs firması isterseniz de ltd şirketi açabilirsiniz.
Bu tamamen sizin tasarladığınız projeye bağlıdır. Bir işten para kazanabilmek için tüketici kitlesinin taleplerinin iyi takip edilmesi gerekmektedir. Konuya açıklık getirmek için bir örnek bize burada yardımcı olacaktır: “Siz mobil oyun programcılığı yapan bir şirketin sahibisiniz ve yeni bir oyun tasarlayıp piyasaya süreceksiniz. Eğer tüketici bir savaş oyunu talep ediyorsa ve piyasada bu tarz oyunların azlığından şikayetçiyse, bir savaş oyunu programlayıp piyasaya sürerseniz bu işten para kazanma olasılığınız bir hayli yüksek olacaktır.”
Söz konusu yazılım şirketleri belediyeler veya siyasi partiler ile anlaşarak çok kısa sürede milyonlarca TL kazanabilir. En basitinden medyada sıklıkla haberlere baktığımızda yazılım firmasının, belediye ile olan iletişimleri sonucu bir logo için belediyeden aldığı tutarın 120 bin TL olduğu duyurulmuştu. Bununla beraber aracılar vasıtası ile büyük şirketlerin web sitelerini çok uçuk fiyatlar ile yapmak mümkün!
Tek başınıza yanınızda bir fikir ve bir bilgisayarla başladığınız bu yolda eğer piyasanın nabzını iyi yokladı iseniz ve şirketinizi büyütmeye başladıysanız, tüketici sizden daha çok ve daha sık programlar talep edecektir. Burada şirketi yönetmek bir miktar zorlaşabilir. Bu yüzden şirketinize yeni programcılar, tasarımcılar, pazarlamacılar alabilirsiniz. Burada dikkat edilecek nokta, işe alınacak elemanın niteliği, maaşı ve grup halinde çalışmaya uygunluğu olmalıdır. Daha nitelikli bir programcı size daha yaratıcı işler sağlarken maaşı da niteliğine göre yükselecektir. Burada şirketinizin bütçesini ayarlayıp, kısa vadeli veya uzun vadeli projelerinizi hangi programcılarla yapacağınıza karar verebilirsiniz.
Kosgeb ve tübitak üzerinden yazılım firmaları genelde destek almakta. Bildiğiniz gibi 18 haziran 2017 de TBMM’de bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmelere destek yasalaştı. Kosgeb destekleri konusunda kosgeb.gov.tr bildiri yayınlayarak, 2018 yılında yazılımcılık sektörüne de destek verdiklerini belirttiler. 2019 yılı sonu dahilinde ilgili tutarın 200 milyon TL yazılım firmalarına ayrıldı. Bu tutarın ana tutarın %40 ı demek olup oldukça rakamın yüksek tutulduğunu görüyoruz. Bu yazılım firması veya yazılım desteğinden yararlanmak isteyenler aşağıdaki bilgilere bakabilir.
Web sitesi tasarlama, oyun programlama, bir şirkete veya bir kuruluşa güvenlik yazılımları sağlama, veri tabanı oluşturma gibi aklınıza gelebilecek birçok alanda işler ortaya konulabilir. Üstelik iş olanakları da bir hayli fazladır. Örnek verecek olursak: Türkiye’de yaşayan bir yazılımcı iseniz, Türkiye’de bulunan işlerde çalışabilir ve hatta oturduğunuz yerden bir bilgisayar aracılığıyla başka bir ülkede bulunan bir şirket için dahi iş yapabilirsiniz.
Kaynak : https://www.akaryakitkampanyalari.gen.tr/
Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;
MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR'' ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39