KOSGEB Mobilya İmalatı Desteği Nasıl Alınır? (Başvuruları,Şartları ve Destek Tutarı)

Ana Sayfa > Kosgeb

KOSGEB Mobilya İmalatı Desteği Nasıl Alınır? (Başvuruları,Şartları ve Destek Tutarı)

                             

KOSGEB tarafından mobilya imalatı için sağlanan destekler 2020 yılında KOSGEB’in genel destekleri ve girişimcilik destekleri kapsamında veriliyor. Kimlerin KOSGEB tarafından mobilya imalatı için sağlanan desteklerden yararlanabileceğini habermizde detaylı olarak değerlendirdik.


KOSGEB mobilya imalatı desteği adı altında özel bir destek yok. Ancak mobilya imalatı yapanlar işletmelerinin türüne ve büyüklüğüne göre KOSGEB’in bir çok destek modelinden faydalanabilir.

KOSGEB Mobilya İmalatı Desteği Kapsamı Nedir?

KOSGEB tarafından mobilya imalatı için sağlanan desteklerin kapsamı iki başlık altında değerlendirilebilir:

Girişimcilik geliştirme destek programı,

İşletme geliştirme destek programı.

Girişimcilik geliştirme destek programı KOSGEB’in en temel desteği durumunda bu destek kapsamında 1 yıl içerisinde kurulmuş olan işletmelere kuruluş sermayesi ve ayrıca çalıştıracakları kişilerin sigorta primleri için destek veriliyor. Diğer yandan ileri girişimci destek programı çerçevesinde işletmenin üretim teknoloji seviyesine bağlı olarak da makine teçhizat ve eğitim destekleri veriliyor. Mobilya imalatı yapmak bu teknoloji seviyelerinde düşük orta-düşük teknoloji seviyesi kapsamında değerlendiriliyor.

KOSGEB Mobilya İmalatı Desteği Kimlere Verilir?

Kimlerin KOSGEB tarafından mobilya imalatı için sağlanan desteklerden yararlanabileceği konusunda KOSGEB’in koyduğu şartlar gayet açık. KOSGEB desteklerinden faydalanmanın özellikle destek proje kapsamında veriliyor ise birçok şartı ve zorunluluğu var ancak KOSGEB özellikle girişimcilik destekleri gibi birçok firmaya verdiği desteklerde aşağıdaki üç temel şartı arıyor.

Resmi olarak kurulmuş bir işletme olmak,

Vergi borcu olmamak,

SGK prim borcu olmamak.

Bu şartları yerine getiren bütün işletmeler KOSGEB desteklerine başvurabilir.

KOSGEB Mobilya İmalatı Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB tarafından mobilya imalatı için sağlanan desteklere nasıl başvurulacağı konusunda başvuru KOSGEB’in internet sitesi üzerinden yapılıp takip edilebilir. Ancak destek öncesi veya destek devamında denetim ve evrak kontrolü için KOSGEB’e gidilmesi gerekebiliyor veya KOSGEB uzmanları bizzat gelip işletmeyi denetleyebiliyor. KOSGEB mobilya imalatı desteği almak isteyen bir işletme şayet hiçbir bilgisi yoksa bu durumda en yakın KOSGEB müdürlüğüne giderek bilgi alabilir.

KOSGEB Mobilya İmalatı Desteği Tutarı Ne Kadardır?

KOSGEB tarafından mobilya imalatı için sağlanan desteklerin tutarı destek türüne göre değişmekte. Girişimcilik geliştirme destek programı için verilen destekler şu şekilde;

Kuruluş desteği olarak gerçek kişi statüsünde kurulmuş olan işletmelere 5.000 TL sermaye şirketi olarak kurulmuş olan işletmelere 10.000 TL veriliyor.

İlk yılsonunda işletmelere 180 – 539 gün arası prim ödemişlerse 5.000 TL, 540 - 1079 gün arası prim ödemişlerse 10.000 TL ve 1080 gün üstü prim ödemişlerse 20.000 TL performans desteği veriliyor.

İkinci yılsonunda 360 - 1079 gün arası prim ödemişlerse 5.000 TL, 1080 - 1439 gün arası prim ödemişlerse 15.000 TL ve 1440 gün üstü prim ödemişlerse 20.000 TL performans desteği veriliyor.

Makine ve teçhizat desteği kapsamında mobilyacıların düşük orta-düşük teknoloji seviyesinde alabileceği destek ise toplam makine yatırımlarının %75’ini geçmemesi kaydı ile 100.000 TL’ye kadar. BU desteğin örneğin yüksek teknoloji düzeyinde 300.000 TL olduğunu da hatırlatmakta yarar var.

Ayrıca işletmeler 10.000 TL’ye kadar danışmanlık harcaması desteği de alabiliyor.

KOSGEB Mobilya İmalatı Desteği Başvuru Şartları Neler?

KOSGEB tarafından mobilya imalatı için sağlanan desteklere başvurmak için gerekli koşullar diğer işletme destekleri ile aynı. Hangi alanda işletme kuracak ve yatırım desteği alacak olursa olsun işletmelerin mutlaka KOSGEB mobilya imalatı desteği almak üzere başvuru yapmış ve işletme kurduğunu kanıtlamış olması gerekiyor. Diğer yandan bu destekler şayet bir proje ve programa bağlı olarak veriliyorsa bu durumda program ile belirlenen aşamaların tamamlanmış olması şartı da aranıyor.

 

Kaynak: www.isbilgisi.com

 

      Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39