KOSGEB KİRA DESTEĞİ BAŞVURUSU VE ŞARTLARI! (NE KADAR, NASIL ALINIR)

Ana Sayfa > Kosgeb

KOSGEB KİRA DESTEĞİ BAŞVURUSU VE ŞARTLARI! (NE KADAR, NASIL ALINIR)

KOSGEB tarafından verilen kira yardımına başvurmak için gerekli şartları sağlayan işletmeler ve özellikle yeni girişimciler KOSGEB’den çeşitli programlar kapsamında kira desteği alabilir.

KOSGEB kira desteği temel olarak girişimcilik destekleme programı kapsamında belli oranda sağlansa da özellikle KOSGEB projeleri kapsamında bu desteklerden yararlanıldığı zaman alınacak olan kira desteği çok daha yüksek tutarlara çıkabilmekte ve bu sayede girişimciler daha büyük alanları kiralayabilme imkanına sahip olmaktadır.

KOSGEB Kira Desteği Nedir?

KOSGEB’den alınacak kira desteğinin amacı sermayesi dar olan girişimcilere kira konusunda finansman desteği sağlamaktır. Bu destekler genellikle karşılıksız ve hibe niteliğinde verilir. Ancak mutlaka ilgili programın diğer katılım şartlarının sağlanması koşulu aranır. BU kapsamda verilen destek limitleri şöyledir:

  • KOSGEB genel destek programı kapsamında kira desteği 500 TL,
  • AR-GE ve inovasyon destek programı kapsamında kira desteği Teknopark içi 30.000 TL ve Teknopark dışı 24.000 TL,
  • Endüstriyel uygulama destek programı kapsamında kira desteği 18 TL olarak belirlenmiştir.

KOSGEB Kira Desteği Başvurusu ve Şartları! (Ne Kadar, Nasıl Alınır)

KOSGEB Kira Desteğinden Kimler Yararlanır?

KOSGEB tarafından verilen kira desteğinden yararlanabilecek kişiler destek programı kapsamında programa başvurma hakkı olan girişimcilerdir. Bu açıdan örneğin girişimcilik destek programı kapsamında kira desteği alınacaksa yeni girişimci olmak ve yeni bir iş yeri açıyor olmak veya endüstriyel uygulama destek programı kapsamında daha yüksek tutarlı kira desteklerinden yararlanmak amaçlamıyorsa o zaman bu programa projesi kabul edilmiş olan bir işletme olmak gerekir.

KOSGEB Kira Desteğine Nasıl Başvurulur?

KOSGEB tarafından verilen kira yardımına başvurma şekli KOSGEB kira desteğinin hangi program kapsamına alınmış olduğuna göre değişir. Buna göre;

  • KOSGEB genel destek programı kapsamında kira desteği alınacaksa yeni işletme olarak kuruluş belgeleri ile doğrudan KOSGEB’e başvuru yapılır.
  • AR-GE ve inovasyon destek programı kapsamında kira desteği alınacaksa öncellikle AR-GE ve inovasyon destek programına başvurmak ve ancak bu programa kabul edildikten sonra ilgili kira kontratı belgelerini ibraz ederek kira desteğinden yararlanmak söz konusu olur.
  • Endüstriyel uygulama destek programı kapsamında kira desteği alınacaksa bu durumda işletmenin yeni bir üretim uygulama fikrinin KOSGEB tarafından destek programına alınmış olması gerekir.

Burada genel destek programı ile diğer programların en büyük farkı; genel destek programına hemen hemen tüm yeni girişimciler başvurabilirken diğer programlara başvurarak kira desteği almak için sözkonusu programa önceden kabul edilmiş olmak gerekir.

 

KOSGEB Kira Desteği Başvuru Şartları Nelerdir?

KOSGEB tarafından verilen kira desteğine başvurabilmek için gerekli koşullar genel destek programı ile diğer programlar açısından farklılık gösterir. Genel destek programı kapsamında destek almak için yeni bir işletme olmakla ilgili belirle temel şartları sağlamak yeter olur iken, diğer özel programlar kapsamında destek almak için işletmenin öncellikle o programa katılımın uygun olduğunu ispatlanması gerekir. Örneğin endüstriyel uygulama destek programı kapsamında kira desteği almak yeni girişimciler için mümkün değildir ve ciddi Ar-Ge yatırımları gerektirir.

 

KOSGEB Kira Desteği Başvurusu İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

KOSGEB kira desteğine başvurabilmek için istenen belgeler hangi programa başvurulduğuna göre değişir. KOSGEB genel destek programı kapsamında kira desteğine başvurmak için gerekli belgeler;

  • KOSGEB genel destek başvuru formu,
  • İşletme kuruluş belgeleri,
  • Vergi dairesinden borcu yoktur yazısı,
  • SGK’dan prim borcu yoktur yazısı.

KOSGEB Kira Desteği Başvurusu ve Şartları! (Ne Kadar, Nasıl Alınır)

Diğer projelere başvurmak için gerekli olan belgeler ise;

  • Proje kabul edildikten sonra ibraz edilecek KOSGEB kira desteği talebi formu,
  • Kira ile ilgili kontrat ve sözleşme,
  • Kira ödemelerine ilişkin banka makbuzları.

 

Kaynak: www.isbilgisi.com

 

      Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39