KOSGEB’in 2021 Yılında Destek Vereceği Programlar!!!
Şuan kuruluş tarafından 13 farklı program dahilinde destek veriliyor. Bunların bazıları geçtiğimiz yıllarda son bulurken, bazıları ise 2021 yılında da verilmeye devam edecek. Bazı desteklerin 2021 yılında verileceği tutarlar ve tarihleri güncellenecek. KOSGEB tarafından imalat, performans, yazılım gibi konularda destek veriliyor. Kosgebin desteklediği işler nace kodları ile gösteriliyor. Girişimciliği geliştirme destek programı kapsamında ileri girişimci programı kapsamında da destek alabilirsiniz.
GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI
Bu program Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler için 31/12/2017 tarihine kadar belirlenmiş durumda olup, Şuan itibariyle online uygulamalı girişimcilik eğitimi sonucunda 60 bin ve 370 bin lira hibe desteği olarak uygulanıyor. 2021 yılında bu desteğin aynı şekilde devam edebileceği düşünülüyor. Herhangi bir değişiklik yapılmadan aynı bu şekilde destekler verilmeye devam edebilir. Ancak yapılan son düzenleme ile 2021 yılında girişimcilere farklı bir destek verilmeye devam edecek. Girişimciliği geliştirme destek programı ile ilgili bilgi almak için tıklayınız.
GENEL DESTEK PROGRAMI
Proje hazırlama konusunda eksik olan KOBİ’ler için uygulanan bu program bölgelere ayrılmış durumda. 1-2-3-4 ncü bölgeler için ayrı ayrı destek veriliyor. Programın bitiş tarihi belirtilmediğinden 2021 yılında da, KOSGEB tarafından verilmeye devam edileceği değerlendiriliyor.
İŞ BİRLİĞİ – GÜÇ BİRLİĞİ DESTEK
Kobi’lerin ortaklığına yönelik hazırlanan KOSGEB desteğinin üst limiti 1.000.000 TL. olarak belirlenmiş olup, 300 bin lira hibe, 700 bin lira faizsiz kredi şeklinde ödeniyor. Program 07 MART 2016 tarihinde başlatıldı ve 2021 KOSGEB destekleri arasında yer alacağı değerlendiriliyor.
KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI
Proje karşılığında destek sağlanan bu program 3 yıl boyunca uygulanacak olup, 2021 yılında da uygulanmaya devam etmesi ön görülüyor. Destek üst limiti 150 bin lira olup, sorunların projelendirilerek KOSGEB’den destek istenmesi sonucunda ödeniyor.
KOBİGEL GELİŞİM DESTEK PROGRAMI
En fazla 300 bin lira hibe ve 700 bin lira sıfır faizli kredi verilen programda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin Türk ekonomisi ve Uluslararası ekonomide paylarının güçlendirilmesi amaçlanıyor. Program hakkında ki ayrıntıları buradan öğrenebilirsiniz.
ARGE İNOVASYON VE ENDÜSTRİ DESTEĞİ
7 MART 2016 tarihinde uygulanmaya başlayan program 2 temel kategoriden oluşuyor. Bunlardan birincisi Arge ve inovasyon iken diğer destek ise endüstriyel uygulama olarak belirlenmiştir. İnovasyon ve arge bilim, teknoloji ve yeni buluşlara yönelikken, Endüstri kategorisi ise yeni bir ürünün üretimini amaçlayan KOBİ’lere destek sağlamaktadır. Başvurular internet sitesinde KOBİ Giriş bölümünden yapılmaktadır.
TEKNOPAZAR
12 ay süresince devam edecek olan TEKNOPAZAR programı teknolojik ürün üreten firmalar için can suyu niteliğindedir. Program 150 bin lira hibe desteği sağlıyor. Bunun 100 bin lirası yurtdışı için, 50 bin lirası ise Türkiye’de ki pazarlama faaliyetleri için ayrılıyor. Destek ülkemizin tüm bölgelerinde %100 olarak uygulanıyor. Bu programın da 2021 yılı KOSGEB destekleri arasında yer alması bekleniyor.
ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI
2 programdan oluşuyor ve bunlardan birincisi Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma iken ikincisi ise Uluslararası Hızlandırıcı Program olarak gruplandırılıyor. 2018 yılında devam edecek olan KOSGEB destekleri arasında yer alıyor.
-
Uluslararası Kuluçka Merkezi Programının süresi 5 yıl; Destek Üst Limitleri ise Kuruluş döneminde 100.000 + 3.750.000 ABD Doları
-
Hızlandırıcı Destek Programı ise 3 yıl; 60.000 ABD Doları
GELİŞEN İŞLETMELER PİYASASI KOBİ DESTEK PROGRAMI
KOSGEB’in esnaf ve KOBİ’lere yönelik bu desteği, sermaye piyasalarından fon temin edilmesi ve Borsa İstanbul Gelişen İşletmeler Piyasasında işlem görmesinin sağlanması amacıyla verilmektedir. Destek üst limiti 100 bin lira olup, programın 2021 yılında da devam edeceği öngörülmektedir.
TEMATİK PROJE DESTEK PROGRAMI
Esnafların ve meslek kuruluşlarının proje çağrılarında belirtilen tutarlarda 36 süreli program dahilinde, 24 aya ilaveten 12 ay toplamda 36 ay program süresi ile 150 bin lira hibe verilmektedir. Personelin seyahat masrafları ve maaşları, yeni makinelerin satın alınması veya kiralanması ile birlikte KOSGEB ‘in esnafa sunduğu her çeşit hizmet alımı için kullanılabilmektedir.
Geri ödemeli destekler kapsamında yapılacak geri ödemeler, proje bitiminden sonra 6 ayı ödemesiz olmak üzere, üçer aylık dönemler halinde 8 (sekiz) eşit taksitte yapılır. Geri ödemeli desteklerde faiz veya komisyon uygulanmaz.
SIFIR FAİZLİ İŞLETME DESTEĞİ
Dönem dönem esnafa sıfır faizli kredi kampanyası başlatılmaktadır. Desteğe başvurmak isteyenlerin 50 bin lira alabilmek için KOBİ beyannamelerini güncel tutmaları ve çağrı ilanlarını takip etmeleri önerilmektedir. KOSGEB ve TKDK’nın teşvik programlarını inceleyerek bu programlar dahilinde destek alabilirsiniz.
LABORATUVAR HİZMETLERİ
KOSGEB tarafından Adana, Ankara, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun illerimizde bulunan İletişim Merkezlerinde toplam 9 ilde 11 adet laboratuvarla esnafa ve KOBİ’lere destek sağlanmaktadır. KOSGEB 2021 yılında da bu desteği vermeye devam edecektir.
Kaynak : https://www.esnafkredi.net
Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;
MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR'' ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39