KOSGEB Girişimcilik Sınav Soruları ve Cevapları 2021; KOSGEB; Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı; kendi işini kurmak, işletmesini bir adım ilerletmek isteyen girişimcilere sunduğu hibe, kredi ve teşvikler ile ülke ekonomimizin gelişmesine ve ülkemizdeki istihdamın sağlanmasına yardımcı oluyor.
Her yıl; binlerce genç girişimci KOSGEB destek ve hibelerinden yararlanarak, kendi mağazasını, dükkanını açıyor ya da işletmesini kuruyor.
Bununla birlikte KOSGEB tarafından girişimcilere sunulan hibe, kredi ve diğer teşviklerden yararlanmak isteyen gençlerin öncelikle KOSGEB eğitimlerine katılmaları, hazırladıkları iş projelerini KOSGEB’e sunmaları ve projelerinin KOSGEB tarafından onaylanması gerekiyor.
ş projesi onaylanan kişiler; ardından KOSGEB girişimcilik mülakatına tabi tutuluyorlar.
Yani kişilerin hibe ve düşük faizli kredilerden yararlanabilmeleri için girişimcilik mülakatlarını da başarı ile geçmeleri gerekiyor.
Bu yazımızda KOSGEB eğitimlerine katılan, katılmayı düşünen ya da projesi onaylanmış kişiler için KOSGEB girişimcilik mülakat sorularını ve girişimcilik eğitimi sonrasında girilmesi gereken KOSGEB girişimcilik sınav soruları ve cevaplarını sizlerle paylaşmaya, konuya dair merak edilenleri yanıtlamaya çalışacağız.
Uygulamalı girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayan girişimcilere eğitimlerini başarı ile bitirdiklerinde sertifika veriliyor.
Bu sertifikayı almak isteyen kişilerin ise eğitim sonrası düzenlenen sınavları başarı ile geçmeleri gerekiyor.
Bazen de KOSGEB eğitimlerine katılmak isteyen kişi ve başvuru sayısının yoğun olduğu ilçe ve illerde de katılımcı sayısını azaltabilmek adına eğitim almak isteyen adaylar da yazılı ve sözlü sınavlara tabi tutuluyorlar.
Bu durum, eğitim verilen sınıfların yani dersliklerin sınırlı sayıda olmasından kaynaklanıyor.
Bu yüzden de KOSGEB girişimcilik eğitimi almayı düşünen adayların kendilerine ne tarz sorular yöneltilebileceğini önceden araştırmaları, sınav ve mülakatlara en iyi şekilde hazırlanmaları gerekiyor.
32 saatlik KOSGEB eğitimi sonrasında girişimci adaylarına KOSGEB Kurulu tarafından yöneltilen sınav sorularını kısaca aşağıdaki şekilde açıklayabiliriz:
KOSGEB 32 saatlik eğitim sonrasında yukarıdaki sorulara tabi tutuluyorsunuz.
Mülakata girmeden önce yukarıdaki sorulara ve benzer sorulara nasıl cevaplar vereceğinize şimdiden çalışmanızı öneriyoruz!
Her şeyden öte gerçek anlamda bir girişimci olduğunuzu, büyümek, ilerlemek istediğinizi, işinizi kurduğunuz takdirde yaşadığınız şehre ya da ilçeye yenilikler getireceğinizi ve insanlara faydanız dokunacağını ispatladığınız takdirde mülakattan kolaylıkla geçebilirsiniz.
Bu noktada hazırladığınız iş projesinin de sağlam olması gerektiğini, KOSGEB tarafından en çok desteklenen sektörlerden birine yönelik proje oluşturmanızı öneriyoruz. Böylelikle diğer girişimci adayları ve rakipleriniz arasından kolaylıkla sıyrılabilirsiniz.
KOSGEB mülakatında yukarıdaki soruların yanı sıra test şeklindeki soruları da yanıtlamanız gerekebiliyor.
Test şeklindeki sorular, eğitim sonrası yazılı sınavda yanıtlamanız gereken sorulara benzerlik gösteriyor.
Girişimci adayları, eğitim sonrasında mülakata girmeden önce yazılı ya da test şeklinde olan sınava da giriyorlar. Bu sınavda sorulan sorular; 32 saatlik eğitim esnasında işlenen konu içeriklerinden oluşuyor. Yani derslerine düzenli bir şekilde katılan, eğitimcileri dikkatle dinleyen kişiler; bu sınavlardan kolaylıkla geçebiliyor.
Girişimcilik yazılı ya da test sınavında sorulan sorular, her yıl değişiklik gösteriyor. Başvuru esnasında da girişimcilerin sözlü ya da yazılı sınava girmeleri gerekebiliyor.
25 sorudan oluşan testlerde soruların cevapları birbirine oldukça yakın olduğundan girişimciler, hangi cevabı işaretlemeleri gerektiğine dair kafa karışıklığı yaşayabiliyorlar.
Sorulara dair şıklar, birbirlerine son derece benzer olsa da hersoru; adayın kişisel özelliklerine ve girişimci ruhu taşıyıp taşımadığına dair ipuçları veriyor.
Yazılı sınavda adaylara iş projeleri ile neyi amaçladıklarına, projelerini hayata geçirebilmek için ne kadar bir sermayeye ihtiyaç duyduklarına, proje harcama kalemlerine dair sorular sorulabiliyor.
Yani KOSGEB eğitimine başvuran kişilere de eğitimi tamamlayan ve mülakat aşamasına geçen kişilere yönelik sorular soruluyor.
Daha önce de belirttiğimiz gibi girişimcilere toplamda 25 sorulu bir test yöneltiliyor.
KOSGEB girişimcilik testi sorularını aşağıdaki şekilde örneklendirebiliriz:
1- Kuracağınız işe dair problemler baş gösterdiğinde bu durum, sizi nasıl etkiler?
2- Lambadan bir cin çıksa ve bu cin, size iş hayatınıza dair bir istek hakkı verse aşağıdakilerden hangisini seçerdiniz?
3- Üzerinizde yapmanız gereken 5 farklı görev olduğunda hangisinden başlarsınız?
4- Bundan 10 yıl sonrası için hedefleriniz neler?
5- Aşağıdakilerden hangisi ile ortak iş yapmayı tercih edersiniz?
6- Günümüzde bir girişimcinin taşıması gereken en önemli özellik nedir?
7- Eleman istihdam ederken nasıl bir yöntem izlersiniz?
8- İnsan ilişkilerinde aşağıdakilerden hangisi sizi daha iyi tanımlamaktadır?
9- Aşağıdakilerden hangisinde bilgi sahibi olmamak kuracağınız işinizi en az etkiler?
10- Bir davete katıldığınızda nasıl davranırsınız?
11- Birisi yaptığınız işi eleştirdiğinde nasıl davranırsınız?
12- Aşağıdakilerden hangisi yapmak istediğiniz işten sizi vazgeçirecek güçtedir?
13- Bir işin aşağıdaki safhalarından hangisinde kendinizi başarısız görüyorsunuz?
14- Kurduğunuz bir işte başarısız olsanız ve tüm birikimlerinizi kaybetseniz ne yapardınız?
15- Bir ürün ya hizmeti üretmeyi planlarken sizi ne cezbeder?
Kısacası KOSGEB girişimcilik eğitimi almak isteyen adaylara ilk aşamada girişimcilik yönlerini, becerilerini, insan ilişkilerini, iş ahlaklarını ve disiplinlerini ölçmeye yönelik sorular yöneltiliyor.
Soruları başarı ile cevaplayan kişiler; elemeleri geçerken çok sayıda soruya yanlış cevap veren adaylar ise eleniyorlar.
Bu yazımızda KOSGEB girişimcilik sınav soru ve cevaplarına dair sizleri bilgilendirmeye çalıştık.
Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;
MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR'' ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39