KOSGEB 2018 senesinde de engelli & özürlü vatandaşlarımızı iş hayatına kazandırıp başarılı birere kobi yaratmak amacı ile diğer girişimcilere nazaran çok daha avantajlı bir şekilde hibe iş yeri açma imkanı desteklerini vermektedir. Kendi işini kurmak isteyen engelli raporlu yeni girişimciler KOSGEB den kurmak istedikleri işletmenin açılış giderleri için hibe almak için nerelere başvuru yapması gerektiğini ve devletin hibe kredi şartları neler olduğunu bu sayfamızda detaylı bir şekilde yer verdik.
KOSGEB Engelli Destekleri Nedir ?
KOSGEB Desteklenen sektörler ve NACE kodları üzerinden yeni iş yeri kurmak isteyen tüm engelli vatandaşlarımız diğer yeni girişimcilere göre çok daha avantajlı bir şekilde desteklemektedir. Birinci derece şehit yakınları ile gazilerimize tanınan imtiyazların tamamı yeni iş yeri kuracak olan engelli raporlu vatandaşlarımıza da tanınmaktadır. Bu büyük ayrıcalıktan yararlanarak kendi işini kurmak isteyen engelli & özürlü vatandaşlarımızın ayrıcalıklarının neler olduğunu. KOSGEB’e ilk kayıt başvurusu işleminin kolay bir şekilde nasıl yapacaklarını resimli bir şekilde tek tek sizler için anlattım. Tüm bu detaylı anlatmama rağmen aklınıza takılan yinede bir soru olursa lütfen konu altında yorum yapalım.
KOSGEB Engelli Destekleme Başvuruları Nasıl Yapılır ?
Her ne kadarda KOSGEB engelli vatandaşlarımızı diğer girişimcilere göre çok daha avantajlı bir şekilde destekler sağlasa da bazı uyulması gereken kaideler konusunda herhangi bir esnemeye gitmemiştir. Aslına bakılır ise bize sorar iseniz de gitmemesi de sizin açınızdan oldukça sağlıklı bir düşüncedir. Çünkü bu kaideler sizin ileride çok daha başarılı bir şekilde esnaf olmanız için mutlak suret ile bilinmesi gereken şeylerdir. Bunların başında ise ilk sırayı kuşkusuz KOSGEB kursları gelmektedir. Başarılı, önü açık bir esnaf olabilmeniz için bu eğitimler her ne kadarda sadece 4 gün ise de oldukça verimli bir şekilde geçmektedir. Tamamen iyi bir işletmenin kurulması amacı ile nelere dikkat edilmesi gerektiğinin anlatılığı bu eğitimlere birimce Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, halkımızca da KOSGEB kursları denilmektedir. Uzun lafın kısa hali ister engelli olalım ister ise gazi yada şehit yakını ile ev hanımı bir yeni girişimci olalım, başarılı bir işletme kurmak adına verilen bu eğitimlere katılarak, girişimcilik sertifika mızın olması ilk şarttır. KOSGEB kurslarına nasıl başvurabilirsiniz ? başvurular nerelere ve ne zaman yapılmaktadır ? işte görseller ile cevabı.
KOSGEB Kurslarına Engelliler Nasıl Başvurabilir ?
Öncelik ile şunun altını çizerek belirtmek isterim ki bu eğitimler kesinlik ile ücretsizdir. Son yıllarda artan bu eğitimlere talepler ne yazık ki dolandırıcılıkların iştahını kabartmış olması gerekiyor ki sizlere ” Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ” verdiklerini beyan ederek para koparma çalıştıklarını çoğu kez duymaktayız. Bunun için şayet eğitimleri,
KOSGEB birimleri
İŞ-KUR birimleri
Yerel belediyeler
Halk Eğitim merkezleri
Bazı meslek odaları
Üniversiteler
vermiyor ise, kesinlik ile yasal olamayan yollardan düzenlenmiş olan bir kurs olduğunu lütfen unutmayınız. Tüm bu resmi kurumların düzenlemiş olduğu girişimcilik kurları başlangıç ve bitiş listesi il ve ilçeler dahil olmak üzere en güncel bir şekilde bu http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/baglanti/ugeliste adreste yer almaktadır. Açılan sayfada karşınıza aşağıdaki görselde gözüktüğü gibi bir ” İl Filtresi ” alanı çıkacaktır. Bu alanda engelli vatandaşımız hangi ilde eğitimleri katılmak istiyor ise o ili seçmesi gerekiyor. Bakın özellik ile belirttim, hangi ilde girmek istiyor ise diye, yani illa engelli vatandaşımızın ikametgah ettiği ilde KOSGEB girişimcilik kurslarına katılacak diye bir şartı yoktur.
Şimdi eğitim almak için ilimizi seçtikten sonra karışımıza ya bom boş eğitimlerin gözükmediği bir sayfa çıkacak, yada bir veya bir kaç taneden oluşan eğitim başvuru seçenekleri çıkacaktır. Şayet hiç bir eğitim tarihi çıkmıyor ise ya sabırlı olun yeni eğitimlerin düzenlenmesini bekleyin. Ya da diğer illerde katılmak için biraz imkanlarınızı zorlayın. Ben KOSGEB Ankara girişimcilik kurs tarih ve adresleri için ” İl Fitresi ” alanında Ankara ilini seçtim. Karşıma doğal olarak büyük bir şehir seçiminde bulunduğum için bir çok seçenek çıktı.
Şimdi açılan bu listede yukarıdaki görselde ki gibi size en uygun olan eğitim başlangıç ve bitiş tarihlerini göz önünde bulundurarak bir seçim yapmanız ve yaptığınız seçime ait yazıyı bir kere tıklamanız gerekiyor. Seçim yaptıktan sonra ve il’ e ait yazıyı tıkladığınız zaman ise karşına ayrıntılı bilgilerin yer aldığı bir sayfa açılacaktır.
Bu pencerede en çok dikkat etmeniz gereken alan ” Açıklama ” alanıdır. Bu pencerede açıklama alanı olarak ” Adres ” kısmı kullanılmış