KOSGEB EKMEK FIRINI DESTEK VAR MI? KOSGEB FIRIN İŞ PLANI ÖRNEĞİ!!!

Ana Sayfa > Kosgeb

KOSGEB EKMEK FIRINI DESTEK VAR MI? KOSGEB FIRIN İŞ PLANI ÖRNEĞİ!!!

KOSGEB ekmek fırını destek ve KOSGEB fırın iş planı örneği ile ilgili detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.

KOSGEB desteklenen sektörler listesinde yer alan bir sektörde eğer faaliyet gösterecek iseniz ve bu alanda işletme kuracaksanız, KOSGEB yeni girişimci desteği ile hibeden faydalanabilirsiniz.

KOSGEB EKMEK FIRINI DESTEK VAR MI?

Ekmek fırını ya da fırın sektörü, KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerden birisidir. Bu nedenle, ekmek fırını açmak isteyen girişimci ve yatırımcılar, KOSGEB’in bu desteğini alabilirler.

Peki ama ekmek fırını açmak isteyen girişimci adayları bu desteği nasıl alabilirler?

Öncelikle bu desteği, ekmek fırını açmak isteyenlerden ziyade ekmek fırını açacak olanlara öneriyorum.

Neden böyle bir ifade kullandım?

Çünkü, hiç sermayesi olmayanlar için bu desteğin uygun olmadığını belirtmek için.

Bu desteği, özellikle ”KOSGEB olsa da olmasa da ekmek fırını açacak olanlara” öneriyorum. Çünkü KOSGEB’den ekmek fırını desteği alabilmeniz için sermayeye ihtiyacınız olacak.

Çünkü önce harcamaları siz yapıyorsunuz. (2018 yılında yapılan değişiklik ile sadece makine-teçhizat için erken ödeme alabiliyorsunuz. %20 teminat şartı var.)

Çünkü yapmış olduğunuz harcamaların tamamını geri almıyorsunuz.

Çünkü KDV’yi siz ödemek zorundasınız.

Tüm bu nedenler neticesinde, bu desteğin sermayesi olup fırın açacak olanlara göre olduğunu ifade etmek istiyorum.

KOSGEB FIRIN DESTEĞİ NE KADAR?

KOSGEB fırın desteği; 50.000 TL geri ödemesiz (hibe) ve 100.000 TL geri ödemeli (kredi) olmak üzere toplam 150.000 TL’dir.

Geri ödemesiz destekler kapsamında 2.000 TL işletme kuruluş masrafı, 18.000 TL makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği ve 30.000 TL kira ve personel desteği alabilirsiniz.

Geri ödemesiz destekleri alabilmeniz için önce harcamayı siz yapacak, fatura ve dekont alacak ve bu ödeme belgelerini KOSGEB’e ibraz edeceksiniz. KOSGEB, size bulunduğunuz ile ve özel konumunuza göre belli oranda geri ödeme yapacaktır.

Geri ödemeli destek kapsamında ise sadece makine teçhizat alabilirsiniz. Geri ödemeli kredi için teminat veya kefalet mektubu sunmalısınız. KGF’den alınabiliyor. Yine bu krediyi alabilmeniz için makineyi önce satın alacak, fatura ve dekont karşılığında 2 yıl sonra geri ödemeye başlamak şartıyla belli oranda KOSGEB’den kredi alacaksınız. Faiz işlemez. 2 yıl ön ödemesizdir. Daha sonra 2 yıl içinde 3 ayda bir 8 eşit taksitte geri ödeme yaparsınız.

 

İlinizin hangi bölgede olduğunu görmek için KOSGEB destek bölgeleri tablosunu inceleyebilirsiniz.

Bu desteği alma hususunda destek sürecini tam manasıyla adım adım öğrenmek için KOSGEB girişimcilik aşamaları 2018 isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

KOSGEB FIRIN İŞ PLANI ÖRNEĞİ 2018

KOSGEB girişimcilik sertifikası aldıktan sonra işletme kurup KOSGEB’e başvuru yapmalısınız. Başvuru yapabilmeniz için de KOSGEB fırın iş planı yazmalısınız.

KOSGEB iş planı hazırlarken KOSGEB iş planı nasıl hazırlanır? isimli örnek çalışmamızdan da faydalanabilirsiniz. 

Yine KOSGEB fırın iş planı örneği 2018 için KOSGEB proje örnekleri isimli yazımızdan örnek iş planlarına ulaşabilir ve kendi sektörünüze uyarlayabilirsiniz.

 

Kaynak : https://www.kosgebdestekler.com/

 

 

Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39