Kurumdan destek almak isteyenlerin ilk olarak hangi alanda destek almak istediğidir. Bu doğrultuda desteğin sınıfı ve beklentilerini iyi belirlemesi gerekmektedir. Bu kapsamda kurum bir çok proje ve destek önerisi sunmaktadır. Destek türleri aşağıda listelenmiştir.
Girişimcilik destekleri iki farklı proje tipinde olmaktadır. Ek olarak geleneksel girişimci ve ileri girişimcilik destek programı. Girişimci olmak isteyenlerin ilk adımı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlamaları gerekmektedir. Artık bu eğitimler online olarak da verilmektedir.
Firmaların sürdürülebilir büyümeleri için Ar-Ge ve İnovasyon iki önemli anahtar kelimedir. KOSGEB destekleri 2021 bu alanda firmaların yeteneklerini arttırmaları, yenilikçi ürün geliştirilmeleri için destek sağlamaktadır. Ürün geliştirme hakkında merak ettiğiniz bilgilere ‘Ürün Geliştirme‘ makalesini okuyarak ulaşabilirsiniz. Bu kapsamda Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı, Endüstriyel Uygulama Destek Programı bulunmaktadır. Ayrıca KOBİ Tekno yatırım Teknolojik Ürün Yatırım ve Stratejik Ürün Destek Programı gibi bir çok aktif destek programı bulunmaktadır. Kosgep destekleri firmaların büyümesi ve gelişmesi için elinden geleni yapmaktadır.
İşletmelerin kurulum sonrası geliştirilmeleri için de KOSGEB büyük destekler sağlamaktadır. Bunlar; İşletme Geliştirme Destek Programı, İş Birliği Destek Programı, KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programıdır. Özellikle Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı, Yurt Dışı Pazar Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı ve Genel Destek programı olmak üzer büyük destekler verilmektedir.
Yine KOBİ’lerin büyümeleri ve nakdi ihtiyaçları için KOBİ Finansman destek programı bulunmaktadır. Gelişen İşletmeler Pazar KOBİ Destek Programı gibi destekleri bulunmaktadır. Bununla birlikte bünyesinde bulundurduğu laboratuvarlar ile de test ve analiz hizmeti sağlamaktadır. KOSGEB destekleri hakkında daha detaylı bilgi için kurumun web sitesi olan https://www.kosgeb.gov.tr/ ziyaret edebilirsiniz.