KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım (Teknoyatırım) Destek Programı kapsamında hangi destekler vardır, destek oranı nedir?

Ana Sayfa > Kosgeb

KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım (Teknoyatırım) Destek Programı kapsamında hangi destekler vardır, destek oranı nedir?

Bu destek programı kapsamında uygulanacak destek oranı, personel gideri desteği hariç olmak üzere, % 60 (altmış) olup; destek tutarının %70 (yetmiş)’i geri ödemeli ve %30 (otuz)’u geri ödemesiz olarak verilir.

Personel giderleri için %60 destek oranı dikkate alınmaksızın; Uygulama Esaslarında belirtilen hesap yöntemine göre belirlenen tutarda geri ödemesiz destek sağlanır.

Yatırım projesine konu satın alınacak makine, teçhizat ve yazılımın; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 13/09/2014 tarih ve 29118 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan SGM 2014/35 sayılı Yerli Malı Tebliği’ne uygun olarak alınmış yerli malı belgesi ile belgelendirilmesi durumunda, geri ödemesiz destek oranlarına % 15 (on beş) ilave edilir.

KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı kapsamında verilecek desteklerin üst limiti; düşük veya orta düşük teknoloji alanında yer alan ürünler için 1.000.000 (birmilyon) TL, orta yüksek veya yüksek teknoloji alanında yer alan ürünler için 6.000.000 (altımilyon) TL’dir. Geri ödemesiz destek, destek üst limitinin %30 (otuz)’unu geçemez. Geri ödemeli destek, destek üst limitinin %70 (yetmiş)’ini geçemez.

Yatırım proje süresi en az 8 (sekiz) ay en fazla 36 (otuz altı) ay olacak şekilde 4 (dört) ayın  tam katlarından oluşur.

Destek programı kapsamında, komite kararı ile aşağıda yer alan destekler verilir. Komite tarafından desteklenmesine karar verilen yatırım projeleri için destek programı süresi içerisinde revizyon talebi ile işletme tarafından ilave destek talep edilemez.

a) Makine-teçhizat desteği: İşletmenin yatırım projesine konu ürüne yönelik makine-teçhizat ve kalıp giderlerine geri ödemesiz ve geri ödemeli birlikte veya sadece geri ödemeli destek verilir.

b) Üretim hattı tasarım giderleri desteği: Üretim hattı tasarımına yönelik geri ödemesiz ve geri ödemeli birlikte veya sadece geri ödemeli destek verilir.

c) Yazılım giderleri desteği: İşletmenin yatırım projesine konu ürüne yönelik yazılım giderlerine geri ödemesiz ve geri ödemeli birlikte veya sadece geri ödemeli destek verilir.

ç) Personel gideri desteği: Yatırım projesi kapsamında yeni istihdam edilecek personel için geri ödemesiz destek verilir.

d) Eğitim ve danışmanlık desteği: İşletmenin yatırım projesi süresince alacağı danışmanlık hizmeti ile eğitim hizmeti giderlerine geri ödemesiz ve geri ödemeli birlikte veya sadece geri ödemeli destek verilir.

e) Tanıtım ve pazarlama giderleri desteği: Yatırım projesine konu ürünün tanıtımına ve pazarlanmasına ilişkin giderlere ve yurt dışı fuarlara katılım giderlerine geri ödemesiz ve geri ödemeli birlikte veya sadece geri ödemeli destek verilir.

İLETİŞİM İÇİN MUHASEBE VE KOSGEB UZMANI:
  MANSUR ACAR   0554 763 63 39