İş kuracak kadınlara KOSGEB ve diğer devlet destekleri kapsamında kredi desteği sağlanıyor. Bu destek ödemelerinin nasıl alınacağına dair tüm süreç detayları haberimizde.
Kadın girişimciler için iş yeri açmaya kredisi veren tek devlet kurumu Kosgeb‘dir. Kosgeb, Uygulamalı Girişimci Eğitimi alınmasını ön koşul olarak sunmaktadır. Daha önceden eğitim alan kişilerin bu eğitimleri tekrar almasına ihtiyaç yoktur.
Fakat eğitim almayan kadın girişimciler eğitim müracaatlarını, İş-Kur birimlerine veya bağlı bulundukları il ve ilçelerdeki Kosgeb merkezlerine, şahsen olarak yapmaları gerekiyor. Girişimcilik eğitimi müracaatında bulunan kadın girişimcilere küçük bir yeterlilik sınavı yapılmaktadır. Bu testler, müracaat yaptığınız il veya ilçe birimlerine göre 20 veya 30 arasında yer alan sorulardan oluşmaktadır.
Daha evvelden çıkmış olan sınav sorusu örneklerine ilgili İnternet sayfalarından ulaşabilirsiniz. Yapılan testlerin ardından başarılı olan girişimciler uygulamalı girişimcilik eğitimi almaya hak kazanırlar. Eğitimlerin düzenlenmesi için yeterli müracaat sayısının tamamlanması gerekiyor. Bu şekilde eğitimler kursiyerlere bedava dağıttığı olarak verilmektedir. Planlı olarak düzenlenen eğitim tarihleri Kosgeb’in fotoğrafı sitesi üzerinden yurttaşlara duyurulur. Verilen bu eğitimi başarılı olarak tamamlayan kadın girişimciler, artık kendi iş yerlerini açmaya uygun hale gelmeleri sebebiyle, kendi işyerlerini açarken yapacakları masrafları karşılamak için Girişimcilik destek programına müracaat yapabilirler.
KOSGEB Tarafından Kadın Girişimcilere Verilen Hibeler
Kosgeb kadın girişimcilere, devlet teşvikli 50.000 TL hibe olanağını sunmaktaydı. Özellikle ev hanımları için büyük fırsatlar ile sunulur. 50.000 TL hibe kredi geride bıraktığımız yıl yürürlüğe girmiş ve müracaatta bulunan yurttaşlara verilmiştir. 2020 yılında da kadın girişimcilere 60.000 lira tutarında hibe verilmesine devam ediliyor. KOSGEB tarafından kadın girişimcilere verilen hibelerden faydalanmak için girişimciler öncelikli olarak uygulamalı girişimcilik sertifikasını almalıdır. 18 yaşını doldurmuş T.C. Vatandaşı olan ve sertifikası olmayan bütün kadın girişimciler bu kurslara bedava dağıttığı bir şekilde katılım sağlayabilirler. Girişimcilik kursu müracaatlarını kendinize en yakın Kosgeb veya İş-Kur birimlerine yapabilirsiniz. Kursun toplam süresi 32 saattir. Ders saati 70’den 32 saate düşürülmüştür.
Kgf Kadın Girişimci Destekleri 2020
2020 senesinde girişimcilik eğitimleri Kosgeb internet sitesi üzerinden online olarak yapılmaktadır. Bu kursu başarılı bir biçimde tamamlayanlara kurs bitiminde girişimcilik sertifikası verilmektedir.
Eğitim 8 modülden oluşmakta ve videolu anlatım ile derslerin tamamlanması gerekmektedir. Kosgeb genç girişimci destek kredisinden faydalanmak için kadın girişimcilerin eğitimlerde başarılı olması gerekmektedir.
Adım Adım Başvuru Nasıl Yapılır?
Kosgeb veri tabanına kayıt olmak, Kobi beyannamesi formu doldurulması, Kobi bilgi dokümanı doldurulması, (Bu işlemler kosgeb e-hizmetler bölümünden yapılmaktadır.) iş planı projesi hazırlanması, faturaların tanzim edilmesi, iş yeri belgelerinin hazırlanması.
Kadın Girişimci Kredisi Avantajları Nelerdir?
Kendi işinin patronu olmayı isteyen kadın girişimciler, Girişimcilik destek programından engelli, gazi, şehit yakını hariç olmak üzere daha avantajlı bir şekilde yararlanırlar. Devlet pek çok alanda olduğu gibi kadınları bu alanda da desteklemeye devam etmektedir. Kısaca özetleyecek olur isek; Kadın girişimciler, diğer girişimcilere istinaden var olan desteklerden %20 oranında daha avantajlı olarak faydalanırlar.
Kadınlara destek sunan devlet kurumları şunlardır;
KOSGEB,
TKDK hayvancılık destekleri
Kalkınma Vakıfları,
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı,
Mikro kredi veren kuruluşlar,
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bağlı birimleri
Kadınlara destek sunan devlet kurumları
Kadınlara destek sunan devlet kurumları
Ziraat Bankasının Özel Paketi
Ziraat bankası girişimci destek paketi ile kredi tahsis ücretinde %50 indirim, senelik kart ücreti olmayan kobi kart tahsisi, dış ticaret işlemlerinde özel fiyatlama, teminat mektuplarına özel komisyon, İnternet veya mobil bankacılık üzerinden yapılan eft ve havalelerde masraf alınmaması, 60 ay vadeli nakit kredilerde ayrıcalıklı oranlar, Pos cihazlarında ve ödeme kaydedici cihazlarda avantajlı finansman teklifleri, avantajlı pos ve ödeme kaydedici cihaz finansman teklifleri gibi seçenekler bulunmaktadır.
Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;
MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR'' ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39