ECZACILAR KOSGEB KREDİSİ ALABİLİR Mİ???

Ana Sayfa > Kosgeb

ECZACILAR KOSGEB KREDİSİ ALABİLİR Mİ???

KOSGEB Eczacı Kredisi nedir? KOSGEB Eczacı Hibe Desteği şartları nelerdir? Eczacılar KOSGEB kredisi alabilir mi? KOSGEB eczane için neler yapılması gerekiyor? Tüm bu soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

KOSGEB ECZACI KREDİSİ– ECZACILAR KOSGEB KREDİSİ ALABİLİR Mİ?

KOSGEB eczacı kredisi 2018 kavramını öncelikle tanımlamak istiyorum. KOSGEB, veri tabanına kayıtlı üyelerine ya hibe ya da kredi vermektedir. 2017 yılında KOSGEB eczacı kredisi verilmişti. Eczaneler, % 0 faizli, 1 yıl ön ödemesiz, 50.000 TL üst limite kadar KOSGEB eczacı kredisi almışlardı. Önümüzdeki yıllarda bu ve benzeri kredilerin devam etmesi mümkün gözüküyor. İlgili gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip edebilirsiniz.

KOSGEB ECZANE HİBE DESTEĞİ

Bir de bildiğiniz üzere, KOSGEB’in hibe destekleri bulunmaktadır. Yani, geri ödemesiz, karşılıksız destekleri… Eczanelerin de bu desteklerden faydalanması mümkündür. Ayrıca, eczane işletmesi açmak isteyenler, girişimci desteğinden faydalanarak eczane açabilirler. Peki ama nedir bu KOSGEB eczane hibe desteği? Gelin, bu desteğin detaylarını inceleyelim.

  • Bu desteğin orijinal adı: KOSGEB yeni girişimci desteğidir.
  • Bu destekten faydalanabilmek için eczane açılmadan önce KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitiminin alınması gerekmektedir.
  • Eğitim sonrası eczane resmi olarak açılmalıdır.
  • Eczane açıldıktan sonra KOSGEB’e kayıt yapılmalıdır.
  • Kayıt sonrası iş planı yazılmalı ve başvuru yapılmalıdır.
  • Başvuru onaylanırsa aşağıda yer alan tutarda hibe desteği alabilirsiniz.
  • Hibe Üst Limiti: 50.000 TL
  • Geri ödemesizdir.
  • Destek Oranı: İşletmenin kurulduğu şehre göre değişmektedir.

Bu 50.000 TL aşağıdaki başlıklardan oluşuyor.

  • İşletme kuruluş desteği: 2.000 TL
  • Kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım, yazılım desteği: 18.000 TL
  • İşletme giderleri desteği: 30.000 TL (Personel ve kira desteği)

Eczaneniz için raf, bilgisayar vb. tüm giderlerinizi KOSGEB desteği ile karşılayabilirsiniz. Yine kira ve personel desteği alabilirsiniz. İşletme kuruluş desteğini ise fatura ve dekont ibraz etmeden 2.000 TL tutarında alırsınız. Diğer destekler için fatura, dekont şarttır. Personel için yine ücret bordrosu, SGK hizmet listesi ve ücretin ödendiğini gösteren dekont şarttır. Kira giderini almanız için ise kira kontratı ve aylık kiranızı ödediğinizi gösteren dekont şarttır.

KOSGEB desteklerinin genel kuralı şudur: Önce harcamayı siz yaparsınız, sonra KOSGEB’den geri alırsınız. Ancak, 2018 yılında yapılan değişikle makine-teçhizat, ofis donanım vb. giderler için erken ödeme alabiliyorsunuz. Burada da destek tutarının % 20’si kadar teminat göstermeniz gerekiyor.

Ayrıca KOSGEB yeni girişimci desteğinin haricinde diğer desteklerden de faydalanabilirsiniz. Örneğin, Genel Destek Programı kapsamındaki tüm desteklere başvuru yapabilirsiniz. Yine KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği kapsamında üniversite mezunu istihdam edebilir ve 50.000 TL’ye kadar yanınızda çalıştıracağınız kişinin maaşını geri alabilirsiniz. Bunların çok önemli destekler olduğunu düşünüyorum.

 

Kaynak : https://www.kosgebdestekler.com/

 

 

Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39