KOSGEB ‘in yeni bir iş kurmak isteyen girişimcilere verdiği destekler oldukça avantajlı kapılar açmaktadır.
Verilen bu desteklerden yararlanılabilmesi adına en çok merak edilen konu memurların herhangi bir sektöre dayalı KOSGEB desteği alıp alamayacağıdır. Bilindiği üzere devlet memurları, fiilen çalıştıkları süre boyunca herhangi başka bir iş veya ticari kolda yer alamamaktadır. Bu sebeple memurlar çalıştıkları süre boyunca KOSGEB desteklerinden faydalanamazlar. Ayrıca yalnız devlet memuru olmak değil herhangi bir işte çalışıyor olmak da KOSGEB desteğini almaya engeldir. Bu destekler yeni bir iş kurmak için verilmektedir.
Sertifika Süresi
KOSGEB, iş yeri açmak isteyenler için Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve bu eğitim sonrasında yapılacak harcamaları karşılamaları için ise Girişimcilik Destek Programı oluşturmuştur. Eğitimler neticesinde verilen sertifikaların herhangi bir süresi yoktur ve istenildiği zaman kullanılabilmektedir. Bu sebeple memurlar bu eğitimlere katılarak sertifikalarını alabilirler. Memuriyet halinin devam etmesi esnasında alınmak istenen bu eğitimler için tek koşul, eğitimler sonucu alınan sertifikaların memuriyet sonrasında kullanılması olmaktadır. Yani memurların KOSGEB desteklerinden faydalanabilmeleri için memuriyet ile ilişiğinin kesilmiş olması gerekmektedir.
KOSGEB eğitimlerinin alınabilmesi için bu kursların düzenlendiği kurumlara başvurmak yeterlidir. Ayrıca memuriyet hayatının sonlanmasından sonra girişimcilik ile yeni bir iş kurmak isteyen devlet memurlarının, henüz memuriyetleri bitmeden bu eğitimleri ve sertifikaları almaları da sonrasındaki zaman kaybını ortadan kaldırmaktadır. Kısacası, herkes gibi devlet memurları da KOSGEB desteklerinden faydalanabilmektedir.
Burada dikkat edilmesi gereken tek koşul, kişinin devlet memurluğu ile herhangi bir bağının kalmamış olmasıdır. Ayrıca yalnızca KOSGEB değil, farklı bir iş veya ticari atılımlar da, devlet memurlarının memuriyet durumları devam ederken başvurabilecekleri bir yol değildir. Memuriyet hayatı devam ederken yapılabilecek en mantıklı şey Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi‘nin alınması ve sertifikaların hazır edilmesidir. Memurluk ile ilişiğin kesilmesinin ardından KOSGEB destekleri için rahatlık ile başvuru yapılabilmektedir. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından verilen sertifikalar süresiz olarak kullanılabildiği için, emeklilik döneminde bu sertifikaları kullanarak KOSGEB desteklerinden faydalanmak oldukça faydalı bir yol olacaktır.
MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR'' ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39