Kira yardımı olarak Devlet tarafından zor durumda olanlara; özellikle soğuk havalarda ve dış koşullara dayanıklı olan bölgelerde bir ev konumunda olmayan noktalarda barınmaya çalışan kişiler için barınacak yer temini sağlayabilmek adına aylık ödemeler yapılmaktadır.
Bunun da yanı sıra bazı ev ve konutların kişilerin kendi yaşam faaliyetlerini yürütmesine engel olacak ya da etrafındaki kişilerin yaşamını zorlaştıracak bir pozisyonda olan evlerin yıkılması talebi geldiğinde oradan ayrılmak zorunda olan kişilerin sığınabilecekleri bir yerde barınabilmeleri içinde yaklaşık 600 TL ile 960 TL arasında bir miktar ödeme yapılmaktadır.
Zor durumda olan ve maddi bir gelir kaynağı da bulunmayan vatandaşların başvurmaları dahilinde özellikle büyük şehirlerde sosyal yardımlaşma projeleri de yürüten kişilerin desteği ile ve belediye başkanlıkları ile gerçekleştirilmektedir. Aylık olarak kişiye bir gelir de sağlanabilmektedir.
2021 itibari ile güncel bir bilgi olarak kabul edilen bu devletin vatandaşlara sağladığı kira yardımının yanı sıra kişi evde oturmaya başladığında elektrikten de yine bir kazanım sağlayabilmesidir.
Devletin vatandaşlarına sağladığı kira yardımı ücreti özellikle Ankara – İstanbul gibi büyük şehirlerin olduğu bölgelerde 2021 yılı itibarı ile 960 TL olarak belirlenmiştir. Bu bölgelerde kiracı değil fakat hak sahibi ise bu kişiler de bu bölgelerde 4.800 TL bir miktar ödenmektedir.
Öncelikle bu tarz kişilerin devlet tarafından belirli bir geliri ve aylığı bulunmaması gerekir ve bu kişinin genel olarak devletimizde belirlenmiş olan yoksulluk sınırı dediğimiz bu noktada altında bulunması şarttır.
Devletin zor durumda olan vatandaşlarımıza sağladığı kira yardımı başvurusu için gerekli olan bazı evraklar vardır. Bu evrakların teslimi ile bu süreç başlayabilir.
Devlet tarafından kira yardımı almak isteyen kişi önceden herhangi bir şekilde bu amaçla bir kredi almış olmaması gerekir.
Öncelikle devletin kira yardımı yaptığı yerlerin belirli sebepler dahilinde bu yardımı yaptığını unutmamak gerekir. Bu şartları taşıyan kişiler ancak bundan faydalanabilmektedir.
Özellikle son yıllarda daha çok ön plana çıkan kentsel dönüşüm adı da verilen işlem dolayısı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kira yardımı yapan kurumlar arasındadır.
Çok zor durumda ve ihtiyaç sahibi olan ve herhangi bir geliri olmayan kişiler için de sosyal yardımlaşma kuruluşları, kaymakamlıklar, valilikler tarafından kira yardım yapılmaktadır.
Kira yardımından yararlanabilmek isteyen vatandaşlar belirli şartlar dahilinde evrakları hazırlayıp başvurduklarında yardım alabiliyorlar.
Bu raporlar daha sonrasında bir heyete sunuluyor ve bu heyetten eğer rapor içerisindeki değerlendirilmesi gereken kısımlara olumlu yanıt verilirse bu kişi artık aylık olarak belli bir kira gelirine sahip olabiliyor. Yani bir nevi bu yardımın onayı da başvurulan bölümdeki heyetin yetkisi ile verilmiş olur.
Ayrıca kronik hastalığı olan kişilere yapılan yardımlar hakkında Kronik Hastalara 24 Ay Maaş Devletten yazımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kişi vekaletini başkasına verilerek devlet elinden kira yardımı alabilir mi? Bu şekilde bir başvuru yapıldığında herhangi bir şart var mıdır?
Böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında vekaleti aracılığı ile kira yardımı alacak olan kişi istenen belgeleri götürdüğü takdirde vekaletname ile başvuruda bulunmuş olur.
Bu belgeler şu şekildedir:
Sonuç olarak herhangi bir kira yardımı elde edip etmediğini e-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz ya da e-Devlet’e giderek sizin adınıza tanımlanmış Ziraat hesabı üzerinden de yine görebilirsiniz. Alo 170‘i tuşlayarak da çağrı merkezlerini arayabilir. Sosyal Hizmetler ve Aile Çalışma Bakanlığı ile iletişime girebilirsiniz.
Kaynak : https://kosgebekredi.com/
Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;
MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR'' ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39