Borç Yüzünden Eve Haciz Gelir Mi?

Ana Sayfa > Kosgeb

Borç Yüzünden Eve Haciz Gelir Mi?

Haciz eve ya da kişinin maaşına gelen bir durumdur.

  • Bir bankaya kredi çekildiği takdirde
  • Ya da farklı bir kurumdan belirli bir miktarda borç alındığı takdirde
  • Ve bir borç ödenmemişse

Haciz işlemleri başlatılır.

Eve haciz gelir mi? Haciz işlemleri 3 ay ya da daha sonrasında borç ödenmediği takdirde başlatılabilir.  Bankadan alınan kredi sonrasında bu kredinin ödenebileceği düşünülür. Fakat ödenmediği takdirde banka ya da alacaklı olan kişi haciz işlemlerini başlatılır. Banka 90 gün içerisinde borcun ödenmesini talep eder. Bu süre içerisinde borç ödenmezse haciz başlatılır. Haciz kişi belirli bir sigorta kurumuna ya da belirli bir maaşı alıyorsa ilk olarak maaşına haciz gelir. Yeterli olmadığı takdirde evine haciz işlemi uygulanır.

Haciz işlemlerine itiraz edilmesi yasal olarak da yer alan bir durumdur. Burada kişinin evine haciz işlemi aldığı takdirde evli ve çocuklu bir kişi ise çocuğunun eşyalarının alınması haciz memuru tarafından hakkı olmayan bir durumdur. Haciz memuru çocuğun eşyalarını almaya kalktığı takdirde, memura tutanak tutulabilir. Aynı zamanda yasal olarak haciz memurunun evde zorunlu olarak bulunan çamaşır makinesi ve diğer kullanılan eşyaların alması da doğru değildir. Yine böyle bir durum var ise memura işlem başlatılabilir. Ancak bu eşyalardan ikişer adet var ise alınması gerekir.

 Eve haciz gelme durumu, kişinin borçlu olması sebebiyle oluşur. Borcunu ödemeyip süreci uzattığı takdirde haciz ile karşı karşıya kalır. Eve haciz gelme durumu genel olarak bankalar tarafından oluşur. Bankaya olan borcunuz 500.000 ve daha üzerinde ise burada haciz gelmesi mümkündür. Ancak küçük borçlar var ise burada yasal işlem başlatılması bankanın ya da herhangi bir kurumun insaflı olma durumuna göre de değişir.

 

 

Detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.

Telefon    : 05547636339