İş Kurma Kredisi Veren Bankalar ve Devlet Kurumları (GÜNCEL)

Ana Sayfa > Kosgeb

İş Kurma Kredisi Veren Bankalar ve Devlet Kurumları (GÜNCEL)

                         

Kendinden üst birinin altında değil de tamamen kendi işinin patronu olmak her insanın hayalidir. İş yeri sahibi olan insanların çoğu bu yargıyı tabii ki de onaylamamaktadır. İş yeri sahiplerinin çoğu kendi işinin patronu olmanın daha zor olduğunu iddia ederler. Sorumluluğun arttığını söylerler. Ama bana da hep kendi kendinin patronu olmak her zaman daha cazip gelmiştir. İş yeri açmak ve kendi kendinin patron olabilmek böyle söylerken kolay oluyor. Ama birçok insanın sermaye yetersizliğinden dolayı iş yeri kuramadığı aşikardır. Çoğu insan bu durumdan şikayet etmektedir. Devlet kurumları ve bazı bankalar insanların sitemlerine kulak vererek bu duruma bir çözüm getirmeye karar vermişlerdir. Ziraat Bankası, HalkbankFinansbank gibi birçok banka  şahıslara kendi işini kurma fırsatı vermektedir. Şahıslara bankaların haricinde bir de devlet tarafından sağlanan iş yeri açma kredisi verilmektedir. Devletin insanlara verdiği kredinin geri ödemesi faizsiz olmaktadır. Bu da iş yeri açmak da ve geri ödeme de şahıslara devlet tarafından sağlanan çok güzel bir imkandır. Peki iş yeri açma kredisi bankalar ve devlet tarafından nasıl alınır, Başvurular nasıl yapılır, Gerekli şartlar ve evraklar nelerdir, Soruların hepsini ve daha fazlasını detaylıca haberimizde inceleyelim.

İyi Bir Girişimci Olabilmek İçin Gerekli Bazı Koşullar

Girişimcilik ruhunda olan insanların, başka birinin altında çalışmak istemezler. İyi bir girişimci olabilmek için bazı özellikleri kendinizde taşımanız gerekmektedir. Bu özellikleri bünyenizde barındırmanız halinde kurduğunuz iş yerini verimli bir şekilde üst seviyelere çıkartabilirsiniz. İyi bir girişimci olabilmek için ;

  • Dışarıya ve kendinize karşı öz güvenli olmalı ve dik durmalısınız. İnsanları bu işi yapacağınıza inandırmalısınız. “Ben bu işi kesin yaparım” dediğiniz işlere yönelmelisiniz. En önemlisi de risk almayı bilmelisiniz. Bir işte risk almazsanız ilerleyemez, sürekli olarak yerinizde sayarsınız. Ne bir adım ileri, ne bir adım geri hiçbir ilerleme kaydedemezsiniz.
  • İşin ilerleyişini iyi takip edebileceğinize inanmalı ve ileri görüşlü olmasınız. Gündemi yakından takip etmeli ve o günlerde yaptığınız iş ile ilgili işleyiş ne ise siz de ona göre bir iş planı yapmalısınız. Yarın ne olacağını önceden takip etmeli ve ona göre yapacağınız işi gerçekleştirmelisiniz.
  • Bir iş yerinde iş veren nasılsa geride çalışanlar da onun yolundan gider. Hem kendinizin hem de çalışanlarınızın motivasyonunu en üst düzeyde tutmalısınız. Bu hem kurduğunuz işin işleyişini hem de alacağınız verimi güçlü tutacaktır. Motivasyon ne kadar yüksek olursa kazançta o kadar yüksek olur. Çalışanlarınıza işi sevdirin. 
  • Bir iş yerini ayakta tutan en önemli etken finanstır. İş yeri sahibi olarak finansal bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Hangi ürün ne kadara alınıyor? Satışı ne kadar oluyor? Bu üründen ne kadar kar, ne kadar zarar ediyorum? Ürünün piyasa değeri nedir? gibi birçok sorunun yanıtını bilmeniz gerekmektedir. Eğer büyük bir işletme kurmayı düşünüyorsanız bu konuda uzman kişilerle çalışabilir işin işleyişini daha düzenli bir şekilde takip edebilirsiniz. 
  • İş yerini düzenli ve disiplinli yürütmek için iyi bir yönetim beceriniz olmalıdır. İş yerinin temeli işin asıl sahibidir. Çalışanlar, başlarında iyi bir lider olmasını isterler. Lider ne kadar disiplinli olursa iş de o kadar güzel bir işleyiş temposu yakalar. Çalışanlarınız için işin ciddiyetini bozmayacak şekilde motive edici şeyler yapabilirsiniz.
  • Bulunduğunuz sektördeki veya farklı sektördeki iş verenlere ve dukkanacmak.com işlere karşı kulağınızı açık tutmalısınız. İşiniz konusunda pasif kalmamalı tamamen hırslı bir yönetici olmalısınız. Hırslı olmak sizin işinizi ciddiye aldığınızı gösterir ve genellikle büyümeye götürür. Hırs bazı durumlarda kötü anlamlar içerir. Fakat iş hayatında hırslı olunmazsa geride kalınır.
  • Kendinizi işinize göre ayarlamalı, zaman yönetimi hakkında planlamalar yapmalısınız. Verimli çalışmak için zamanınızı iyi ayarlamanız gerekmektedir. Girişimcilerin iş yerini ilk açtıklarında bol bol zamanları olmaktadır. Bu süre zarfında kendinizi değerlendirmeli ve ne kadar zaman içinde ne kadar verim alabildiğinizi test etmelisiniz. 
  • Değişebilecek hayat koşullarına ve durum farklılıklarına göre esnek olmayı bilmelisiniz. İşler her zaman düzgün ve yolunda gitmeyebilir. Böyle durumlarda yapabileceğiniz iki seçenek vardır. Ya iş için bitti buraya kadar deyip pes edeceksiniz ya da bu koşullara ayak uydurarak durum kurtarma yolları aramaya başlayacaksınız. Bir işe başlarken bunların da olabileceğini hesap etmeli ve pes etmeyecek bir ruhla işe başlamalısınız. Sorunları dimdik ayakta karşılamayı bilmelisiniz.
İyi Bir Girişimci Olabilmek İçin Gerekli Bazı Koşullar

İyi Bir Yönetici Olmak İçin Bu Adımları İzlemeniz Gerekmektedir.

Devlet Tarafından Sağlanan İş Yeri Açma Kredisi

İş yeri açmak ve kendi işinin patronu olmak isteyenlere müjde! Devlet harekete geçti ve iş yeri açmak isteyen girişimcilere destek projesi geliştirdi. KOSGEB desteği ile devlet tarafından sağlanan iş yeri açma kredisi, işsiz ve işini kurmak isteyenlere umut ışığı oldu. Şimdi iş yeri açma hayallerinizi hayata geçirmenin tam vakti. Devlet destekli KOSGEB kredisi girişimcilere 50 bin TL geri ödemesiz hibe, 100 bin TL‘de faizsiz geri ödemeli kredi vermektedir. KOSGEB kredisinden almaya hak kazanmak için izlemeniz gereken bazı adımlar bulunmaktadır. İlk adım olarak yapmanız gereken KOSGEB resmi internet sitesine girerek kurs duyurularını takip etmek ve bulunduğunuz ilde ya da  dukkanacmak.com  yakın yerlerde bulunan ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri kursuna katılmış olmanız gerekmektedir. Bu 32 saat süren kurstan belge almadan KOSGEB’den iş yeri açma kredisi almanız maalesef ki mümkün değildir. Kurstan belge aldıktan sonra kuracağınız işletme için bir iş planı hazırlamalısınız. İş yerinizi açmak için KOSGEB kredisinden yararlanmak istiyorsanız iş planınızı fazlasıyla başarılı bir şekilde hazırlamanız gerekmektedir. En ince detayına kadar düzenli bir planlama yapmalısınız. Girişimcilik desteği başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz. Kosgeb kredisi almak için gerekli koşullar hakkında detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

Devlet Tarafından Sağlanan İş Yeri Açma Kredisi

KOSGEB Tarafından Sağlanan Destek Kredisi ile İş Yeri Açabilirsiniz.

İşyeri Açma Kredisi Veren Bankalar

Bankalar girişimcilere kredi faizli veya faizsiz kredi imkanı sağlamaktadır. Bankaların zaman zaman yaptığı kampanyaları takibe alarak hangi banka ne kadar oranla faiz veriyor bunları araştırabilirsiniz. İş yeri açma döneminde bankalara başvuru yaparken dikkat etmeniz gereken bir husus vardır. Tek bir bankaya bağlı kalmadan bütün bankaların faiz oranlarını öğrenip, hepsini birbiriyle karşılaştırdıktan sonra en uygun kararı vermeniz gerekmektedir. Bazı katılım bankaları girişimciler için faiz işlemi uygulamadan kredi fırsatı sunmaktadır. Bu bankalar ile iletişim halinde olabilir, başvurularınızı ona göre yapabilirsiniz. İş yeri açma kredisi veren bankaları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Ziraat Bankası 
  • Halk Bankası 
  • Garanti Bankası 
  • Odea Bank
  • Yapı Kredi Bankası
  • QNB Finansbank
  • İş Bankası 
  • Vakıfbank
  • TEB 
  • Denizbank
  • Anadolu Bank

Ziraat Bankası

Ziraat Bankası daha çok tarıma ve çiftçiye destek vermektedir. Aynı zamanda emekli, öğretmen, memur gibi birçok sektöre destek kredisi vermektedir. Bunların dışında konut kredisi, taşıt kredisi, arsa kredisi, bireysel ihtiyaç kredileri gibi imkanlar da sağlamaktadır. Ziraat Bankası birçok işleme dukkanacmak.com destek kredisi verdiği gibi girişimci arkadaşlarımızı da unutmamış ve onlara da uygun faiz oranları ile kredi vermeyi kabul etmiş bir bankadır. Ziraat Bankası girişimcilerin iş yeri açma ihtiyaçları için birçok kredi imkanı sunmaktadır;

  • Açacağınız işletmenin nakdi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla banka size Rotatif Kredi vermektedir. Vade imkanlarını 12 aya kadar ayarlama imkanı sunan Ziraat Bankası ödeme planınızı uygun faiz oranları ile gerçekleştirmenizi sağlar. Siz de bankanın size sunduğu Borçlu Cari Hesap kredisine başvurabilir, işletmenizin nakit olarak gerçekleştirilmesi gereken işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
  • İşletmenizin her türlü giderini karşılamak amacı ile Taksitli Kredi alarak uygun faiz oranları ve esnek ödeme seçenekleri ile kredi çekebilirsiniz. Kredinizi taksitler halinde ve işletmeye uygun ödeme planları ile geri ödemeniz mümkündür. Üstelik vadenizin devam ettiği sürede faiz oranlarında bi değişiklik olmadan işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Ziraat Bankası Kredi Garanti Fonu

  • İşletme kurmak için krediye ihtiyacınız var ve temin edebileceğiniz bir yer yok ise Ziraat Bankası şubelerinden Kredi Garanti Fonu’ndan yararlanabilirsiniz. Bankaya yapacağınız kredi başvurusu sonrasında Kredi Garanti Fonu desteği sağlanacak ve bankanın diğer kredi imkanlarından da faydalanabileceksiniz. Kredi Garanti Fonundan;
  • KOBİ alanında sayılan; Serbest Meslek Üyeleri, Tarımsal İşletmeler, Esnaf ve Çiftçiler
  • KOBİ alanı sayılmayan; Seyahat acenteleri, gemi inşa ve sanayi işletmeleri, havayolu işletmeleri, ihracatçılar ve diğer işletmeler yararlanabilir.

Kredi Garanti Fonu uygulamasından faydalanmak isteyen işletmelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna daha öncelerden sabit vergi borcu bulunmaması gerekmektedir. Banka sicili temiz olmayan şahıslar da Kredi Garanti Fonundan kesinlikle yararlanamazlar.

Kredi Garanti Fonunun Sunduğu İmkanlar ve Özellikleri,

  • KOBİ alanı içerisindeki işletmeler için maximum 12,000,000 TL ve KOBİ alanının dışında kalan işletmeler için maximum 200,000,000 TL verilmektedir. Fakat verile krediler, başvuru yapan kişilerin durumuna göre farklılık yaratabilir.
  • Banka size iş yeri açma kredilerinde ilk bir yıl ödeme yapmadığınız sürede dahil 5 yıla kadar vade imkanı sunmaktadır.
  • Kredi Garanti Fonundan yararlanabileceğiniz veya yararlanamayacağınızın sonucu banka ve Kredi Garanti Fonunun yapacağı değerlemeler sonucunda karar verilecektir.
Ziraat Bankası

Ziraat Bankası iş yeri açmak isteyenlere destek kredisi sağlıyor.

Halk Bankası

Halk Bankasının girişimciler için sağladığı dört çeşit faizsiz kredi şekli bulunmaktadır;

  • Genç Girişimci Kredisi:Üniversiteden yeni mezun olmuş, hayata daha yeni atılmış, kendi işini kurmak isteyen gençler için 50 bin TL‘ye kadar kredi vermektedir.
  • Cesur Girişimci Kredisi: Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş ve okuduğu alanda iş yeri açmak isteyen girişimciler için 75 bin TL‘ye kadar kredi imkanı sunulmaktadır.
  • Usta Girişimci Kredisi:Meslek liselerinden veya meslek okullarından mezun olmuş sertifikaları ve belgeleri olan kendi alanında iş yeri açmak isteyen girişimciler için 30 bin TL‘ye kadar kredi desteği sunmaktadır.
  • Mucit Girişimci Kredisi: Birçok şekilde icatlar, yeni fikirler ve buluşlar üreterek, bu planlarını hayata geçirmek isteyen girişimciler için de Halk Bankası 75 bin TL’ye kadar girişimci desteği sunmakta, kredi vermektedir. 

Devlet kurumlarından geri ödemesiz kredi almaya hak kazanmış girişimciler de Halk bankasının sunduğu bu kredi fırsatlarından yararlanabilecektir. 48 aya kadar yapılan vade seçenekleri ile geri ödemelerde de kolaylık sağlanacak ve taksitler her ay eşit olarak ödenecektir. Halk Bankası girişimci destek kredisi için gerekli evraklar şu şekildedir;

  • Şahsın mezun olduğu okula ait diploma
  • Açılacak iş yerinin sahibine ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartıehliyet veya pasaport fotokopisi
  • Belediyeden açılacak iş yeri için vergi levhası alınması
  • İlgili bankadan alınacak başvuru belgesi
  • Bankanın isteyeceği diğer ek belgeler gereklidir. Bu saydıklarımız genel olarak istenebilecek belgelerdir. Halk Bankası şubelerinden detaylı evrak belgelerini öğrenebilirsiniz.
Halk bank

Halk Bankası Genç Girişimcilere Kredi Desteği Sağlıyor.

Vakıfbank

Vakıfbank, bankaların arasında en çok memurların ilgi odağı olan banka olarak bilinmektedir. Hayalinizdeki iş yerine kavuşmak için Vakıfbank şubelerine giderek Bireysel İş yeri Kredisine başvuru yapabilirsiniz. Banka size kredi başvurusu yapıldıktan sonra Hayat Sigortası ve Ticari Paket Sigortası yaptırmaktadır. Krediye başvurunuzun kabul edilmesi için; aylık belirlenmiş düzenli bir geliriniz olmalıdır. Bireysel İşyeri Kredisi çekebilmek için var olan bir mülkünüzü bankaya ipotek ettirmeniz gerekmektedir. Çekeceğiniz kredinin limitini, ipotek ettiğiniz mülk belirleyecektir. Kredi limiti, ipotek edilen mülkün ekspertiz değerinin yüzde 75’i ile sınırlı olacaktır. Halkbankası Bireysel İş Kredisi faizlerine buradan ulaşabilirsiniz. Bireysel İşyeri Kredisine başvuru yapabilmek için aşağıdaki evraklar gereklidir;

  • Kimlik kartı ya da ehliyet asılları ve fotokopileri,
  • Üzerinize bulunan mülk tapu fotokopisi,
  • Yapının kullanılabilir olduğuna dair izin belgesi,
  • Ekspertiz raporu,
  • Şahsın üzerine kayıtlı olan, oturduğu evin ikametgah belgesi veya güncel tarihli faturaların fotokopisi gereklidir.
Vakıfbank

Vakıflar Bankası Girişimci Vatandaşlar İçin Uygun Faiz Oranları ile Kredi İmkanı Sunuyor.

Siz de kendi işinizi kurmak istiyorsanız, devlet destekli KOSGEB kredisi alarak ya da uygun faiz oranları ile kredi veren bankalara, nüfus cüzdanınız ile giderek başvuruda bulunabilirsiniz.

 

      Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39