KOSGEB Tekstil Atölyesi Destekleri 2021

Ana Sayfa > Kosgeb

KOSGEB Tekstil Atölyesi Destekleri 2021

                      

Tekstil ülkemizin sahip olduğu değerlerden bir tanesidir. Oldukça önemli bir sektör haline gelen ve herkesin tekstil atölyesi kurmak adına birtakım girişimcilik faaliyetleri sunmuş olduğu bu sistem ile birlikte sizler de KOSGEB tekstil destekleri 2021 yılına özel bilgilendirme alabilirsiniz. Bu sayede KOSGEB tekstil atölyesi destekleri ile alakalı olarak yazımızı hazırlamış bulunmaktayız.

Sık duyduğumuz ve sürekli bahsedilen tekstil nace kodu nedir kısa bir bilgilendirme yaparak sizlerin bu konu hakkında aydınlanmasını sağlayacağız.

KOSGEB belirli şekilde ülkemizde iş alanında bulunan sektörleri desteklemektedir. Destek sağlamış olduğu bu iş kolları ülkemizde açık bulunan ve iş gücü bakımından önem arz eden konuları barındırmaktadır. Bu nedenle birçok iş sektörü olduğu gibi tekstil sektörü de KOSGEB tarafından desteklenmektedir. 2021 yılına özel destek bilgilerini öğrenmek için ve yapılan hibeler hakkında bilgi edinmek Tekstil ve giyim sektörünün nace kodunu öğrenmek amacı ile sizler de yazımızı takip edebilirsiniz.

KOSGEB Tekstil Desteği Nedir?

KOSGEB Tekstil desteği, ülkemizin tekstil alanında bulunan iş gücüne olan ihtiyacından kaynaklı olarak devletin girişimcilere sunmuş olduğu bir nevi hibe desteğidir. Küçük ve orta ölçekli işletme kurabilmek amacı ile ve bu iş kolunun tekstil sektörünü barındırması amacı ile başvuruların gerçekleşmesi gerekmektedir. Bunun için öncelikli olarak iş koluna dair bir proje hazırlanması gerekir.

Hazırlanan projenin kurula sunulması ve proje detayının da kişinin kendini ifade edebileceği şekilde açıklamış olması gerekmektedir. Bu sayede tekstil hibesi için başvuru yapılmış olur kurul bu başvuruyu değerlendirmeye alacak gerekli gördüğü takdirde revizyon isteyecek, düzenlemeye gerek görmezse ve başvuru olumlu bir şekilde sonuçlanırsa şirket olarak hibe desteğini sağlayacaktır.

KOSGEB Tekstil Hibeleri 2021 Nedir?

KOSGEB Tekstil hibeleri 2021 yılına özel bir şekilde fiyat artırımında ve kural değişikliklerinde revizyon yapılmaya gitmiştir bu sayede işletme açacak olan girişimcilerin yüzünü güldürmeye devam etmektedir. KOSGEB Tekstil desteği programı kapsamında sunulacak olan KOSGEB tekstil hibeleri 2021 yılında maksimum 150. 000 TL olarak güncellenmiştir. Bu hibe desteği başlangıç seviyesinde 50.000 TL olarak belirlenmiştir.

50.000 TL hibe alımının arından kişinin işlerini genişletmek istemesi, firmasını büyütmek ya da ikinci bir şube benzeri bir atölye ya da fabrika açmak istemesi ile birlikte ikinci olarak revizyon işlemine gitmeye hak kazanır. Bu sayede ileri girişimcilik desteği olan 150.000 TL den kalan 100.000 TL’yi alabilmek için başvuruda bulunmaktadır. Girişimcilikte başlangıç aşaması ve ileri derecede girişimcilik arasında geçen süre zarfında girişimcinin kendini ve şirketini ileriye taşımış olması gerekmektedir.

    KOSGEB Tekstil Destekleri

 

KOSGEB Tekstil İş Planı Örneği Nedir?

KOSGEB tekstil iş planı örneği, KOSGEB projeleri kapsamında sunulan mevcut işletmenin sahip olduğu bir ön izlemesidir. Bu plan sayesinde kurulacak olan ya da kurulmuş olan işletme hakkında projelendirme yapılmaktadır. KOSGEB hibe desteğinin nereye harcama yapılacağına dair ve bu hibe için kişinin iş planı örneğinde ne kadar bütçeye ihtiyacı olduğunun ilk girişimcilik veya ileri girişimcilik alanlarında belirtilmesi uygundur. Bu iş planı örneğinin tam teşekküllü olarak hazırlanması ve ardından KOSGEB hibe kredisi desteği için başvuru yapılacak olan kurula sunulması gerekmektedir.

KOSGEB Tekstil Kredisi Nasıl Alınır?

KOSGEB Tekstil kredisi alım için kişinin bir proje hazırlatması gerekir. İlgili alanda daha önce yapılmamış ve yaratıcılık ile hazırlanmış olan bir proje her zaman kurul tarafından ilgi çekecektir. Bu sayede KOSGEB Tekstil kredisi alımı için başvuru işlemlerinde öncelik sağlanacaktır. Tekstil kredisi alımı için iş planının yapılması, projenin çizilmesi KOSGEB online olarak girişimcilik kredisi adına başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Kişinin doldurmuş olduğu form ile birlikte KOSGEB kredi destek kurulunun önüne çıkarak, projesini hem yazılı hem de sözlü olarak anlatması, tanıtması gereklidir. Ardından Tekstil kredisinin açıklayıcı anlatımları uygun bulunursa KOSGEB tekstil kredisi girişimci adayına sunulacaktır. Ancak projede herhangi bir aksaklık var ise kişinin bir kez daha projesini düzenleyip kurula sunmasına izin verilmektedir. Bu işleme revizyon denilmektedir.

KOSGEB Tekstil Nace Kodu Nedir?

KOSGEB girişimcilik alanında tekstil iş kolu ile birlikte bir atölye ya da fabrika kurabilmeniz mümkündür. Bunun için KOSGEB Tekstil nace kodu 47 numarasını kullanmaktadır. Çanta imalatı, kıyafet imalatı, hammadde imalatı vb. alanlarda tekstil konu ile 47 sırasını kapsamaktadır.

Sizler de tekstil alanında yöneleceğiniz iş koluna uygun olarak KOSGEB Tekstil nace kodunu 47.72, 47.72, 47.73 şeklinde 47 düzleminde arayabilirsiniz. Bu sayede kurmak istediğiniz şirketi genelden özele bir bakış açısı ile şekillendirerek nokta atışı yapacağınız nace kodu ile birlikte ilgili girişimcilik hususunda sizler de başvuruda bulunabilirsiniz. KOSGEB tekstil nace kodu bizlere hangi alanda başvuru yapmak istediğimize dair ipucu vermektedir. Bu kod başvuru sırasında form doldurma aşamasında sorulmakta ve doğru bir şekilde belirlenerek işaretlenmesi gerekmektedir.

Özellikle başvuru yapılan dilekçeyi hazırlanma örnek iş planının ve daha fazlası için uygun ve kapsamlı bir proje ortaya konulması gerekmektedir. Hibe desteğini alabilmek için projesinin kurula sunumunun eksiksiz ve KOSGEB’in desteklemiş olduğu bir alan olması gerekir. Bu alanlar da ancak nace kodları ile ayrıntılı bir şekilde ifade edilebilmektedir. Bu nedenle doğru nace kodunu bulmak ve projenin de bu nace kodunun karşılığında bulunan tekstil alanının alt dalları hakkında hazırlanması KOSGEB hibe desteğinin alımını kolaylaştıracaktır.

 

 

      Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;

MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR''  ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39