KOSGEB, tarım ve hayvancılık işi ile uğraşmak isteyen bütün çiftçi vatandaşlara, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde ihtiyaç duymakta olduğu bütün makinelerin, araç ve gereçlerin, ekipmanların karşılanabilmesi adına hibe kredi desteği sağlamaktadır.
Çiftçilere sağlanmakta olan bu hibe krediler 50 ila 100 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Ülkemiz genelinde çiftçilere özel olarak verilmekte olan bu tarımsal krediler ile beraber, çiftçinin hem üretim hem de yatırım imkanlarını arttırabilmesi amaçlanmaktadır. Hem tarım hem de hayvancılık için ayrı ayrı krediler verilmektedir. İşte KOSGEB çiftçi desteği nasıl alınır (hayvancılık ve tarım) sorusunun cevabı;
Kosgeb Tarım Kredisi Çekme Şartları
KOSGEB tarafından verilmekte olan bu hibe kredinin sahibi olabilmek için uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmak ve verilen eğitimin sonunda da sertifika almak gerekmektedir.
Sertifikayı aldıktan sonra ise girişimcilik kursunda öğretilmiş olan ve buna uygun bir şekilde hazırlanan bir iş planı hazırlanarak, desteklenen sektörler içerisinde olmasına mutlaka dikkat ederek, KOSGEB hizmet bürolarına başvuru yapılması gerekmektedir.
Yukarıda belirttiğimiz gibi, KOSGEB yalnızca desteklenen sektörlere hibe kredi imkanı sunmaktadır.
Bu aşamaya da dikkat edildikten sonra, genç çiftçilerin desteklenmesi adına yürütülmekte olan proje için faizsiz kredi ve hibe desteği almaya aday olunabilmektedir.
Bunların yanı sıra, eğer proje iyi ve ihtiyaç duyulan projelerden biriyse o zaman 70 bin lira faizsiz kredi çiftçilerin hizmetlerine sunulmaktadır.
Kosgeb Hayvancılık kredi desteğinden yararlanabilmek için yapılması gereken ilk şey Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt yaptırmaktır.
Bu sisteme kayıt yaptırmamış olanlar, kredi hakkından faydalanamamaktadırlar.
Bu sisteme kaydınızı yaptırdıktan sonra ise Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın müdürlüklerine giderek, projenin sunumunu yapmak ve kredi alımı için başvurmak gerekmektedir.
Büyükbaş, küçükbaş her türlü projede hibe desteği alabilme imkanı sunulmaktadır.
Küçükbaş, büyükbaş, arıcılık ya da tavuk yetiştiriciliği gibi pek çok hayvancılık faaliyeti yürütmek isteyen çiftçiler için pek çok Kosgeb destek sağlanmaktadır.
Ziraatbank, Şekerbank ve Halkbank başta olmak üzere pek çok banka uzun vadeler ile çiftçilere kredi imkanı vermektedir. Ancak bunun yanı sıra devlet tarafından sağlanmakta olan geri ödemesiz, hibe destekleri de mevcuttur.
İşte hayvancılık için verilmekte olan hibe destekleri;
Yukarıdaki hibe desteklerinin yanı sıra hayvancılık için verilmekte olan başka destekler aşağıdaki gibidir;
Kosgeb Hayvancılık Hibe Destek Şartları
KOSGEB hayvancılık destekleri 2021 nelerdir? Hayvancılık ile uğraşmak ve bu alanda girişimci olmak isteyen pek çok vatandaşa geçtiğimiz yıl çok fazla destek yapılmıştı. Aynı desteklerin 2021 yılı içerisinde de devam etmesi beklenmektedir.
Peki, KOSGEB hayvancılık destekleri 2021 yılında düzenlenecek midir? Bakanlıktan bu beklenen haberin gelmesi durumunda, 2021 yılında da devam edecek olan bu hayvancılık desteklerinden faydalanabilmek için gerekli olan şartlara dikkat etmeyi unutmayın.
Kosgeb Çiftçi Desteği 2021 Nasıl Alınır?
KOSGEB tüm genç çiftçileri yapacakları Tarım ve Hayvancılık alanındaki doğru yatırımlar dahilinde hibe fırsatları sağlayarak desteklemektedir. 2021 yılında bütün çiftçilerimiz bu destekler sayesinde kolaylık ile Türkiye genelinde kesinlik ile il ve mera ayrımı gözetilmeksizin kurumun teşvik imkanlarından yararlana bilmektedirler.
Erkek ve kadın çiftçilerimize ayrım yapılmadan kurdukları işletmeler dahilinde hibe imkanları 100 bin tl’ den başlayıp 500 bin TL kadar çıkmaktadır.
Genç Çiftçi Hayvancılık ve Tarım Desteği Nedir?
Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ya da Tarım işlerine adım atmak istiyorsanız ancak elinizde bunun için bir sermaye yoksa hem devlet hem de daha pek çok kurum tarafından hayvancılık ve tarım destekleri vatandaşlara sunulmaktadır.
Pek çok alanda destek sunmakta olan kurumların, elbette bu destekleri sunmadan önce bekledikleri bir takım koşullar mevcuttur. Hayvancılık ve tarım desteği nedir? Sorusuna cevap verdik. Kurumların veya devletin verdiği bu destekleri araştırarak, gerekli koşulların ne olduğunu öğrenebilir ve gereklilikleri yerine getirdikten sonra sizler de bu desteklerden yararlanabilirsiniz.
2021 Kosgeb Genç Çiftçi Desteği Başvuru Şartları
Peki, 2021 KOSGEB genç çiftçi desteği başvuru şartları nelerdir? İşte genç çiftçi olabilmek ve verilen desteklerden faydalanabilmek için gerekli olan şartlar;
Şartları aranmaktadır. 2021 KOSGEB genç çiftçi desteği başvuru şartları nelerdir araştırmadan önce, başvuru yapmamanızı öneririz.
Genç Çiftçi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Genç çiftçi başvuruları iki adımda alınmaktadır; bunlardan birincisi ön başvuru diğeri ise esas başvuru olarak geçmektedir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’ne gidip en son başvuruyu gerçekleştirmeden ve istenmekte olan evrakları teslim etmeden önce ilk olarak sisteme kayıt yaptırılmalı ve hazırlanmış olan proje sisteme girilmelidir.
Ayrıca belirtmek gerekir ki, genç çiftçi adayı buradaki zorunlu olan projelerden de yararlanma imkanına sahiptir. Bakanlık tarafından hibe desteği almaya uygun görülen bütün genç çiftçi adaylarına 30 bin TL tutarında bir destek verilmektedir.
Vergi ödemelerinizi düzenli olarak yapmanız, hatta muhasebe işleriniz için;
MUHASEBE VERGİ KOSGEB UZMANI ''MANSUR ACAR'' ile çalışarak
takipte ve ödemede çok daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz.
İLETİŞİM İÇİN İRTİBAT NO: 0554 763 63 39